Argyrotype Process Kit
  • Argyrotype Process Kit

Argyrotype Process Kit

508,00 kr
Inkl. moms

Argyrotype är en användarvänlig process som tar fotografen tillbaka till fotografins grunder - med hjälp av en silverbaserad sensibiliserande lösning som beläggs på ett konstpapper med hög kvalitet. Exponering i naturligt solljus (en UV-ljuskälla kan användas som ett alternativ) framkallning i vatten och fixering med hjälp av en enkel fixeringslösning.  

Kvantitet
i lager

Satsen levereras med allt som behövs för att göra Argyrotype. Innehåller: 5 ark 20x25cm Fabriano5 HP papper, 5 ark 20x25cm Digital kontaktfilm, 2 ml spruta 50ml flaska Argyrotype framkallare, 2 beläggningsstänger - bredd 10cm och 18cm, 140g av fixeringskristaller, skyddshandskar och fullständiga detaljerade instruktioner på engelska för användning.

Bilden är beroende av ett (digitalt)negativ i lämplig storlek, alla bilder görs enklast med kontaktkopieringsmetoden där ett negativ som läggs på pappret i en kontaktkopieringsram.

Skyddsglasögon och handskar bör användas under det att man framkallar eller tillverkar fotopapper. Det är också viktigt med god ventilation och att man tvättar händerna med tvål efteråt.

 

Viktigt att läsa datasäkerhetsblad innan användning. PDF

8410