Cynaotype Process Kit
  • Cynaotype Process Kit

Cynaotypi Process Kit

420,00 kr
Inkl. moms

Cyanotypen levereras med en sensibiliseringslösning i en enda arbetslösning och är en uppdaterad version av den ursprungliga processen. 

Kvantitet
i lager

Satsen levereras med allt som behövs för att göra Cyanotype. Innehåller: 5 ark 20x25cm Fabriano5 HP papper, 5 blad 20x25cm Digital kontaktfilm, 2ml spruta, 50ml flaska med Cyanotype framkallare, 2st beläggningsstänger storlek 10cm och 18cm, 100g med citronsyra, skyddshandskar och fullständiga detaljerade instruktioner på engelska för användning.

I denna lösning används Ammonium oxalatoferrat (Ammonium FerricOxalate) för att ge ett bra blått som inte tvättas bort och är dubbelt så känslig för UV-ljus som den traditionella versionen. Framkallning i vatten. En citronsyralösning (A citric acid solution) kan användas för att manipulera kontrast. Alla bilder görs enklast i kontaktkopieringsram, där bilden är beroende av ett (digitalt)negativ i lämplig storleken eller placeringen av ett objekt på det sensibiliserade materialet.

 

Skyddsglasögon och handskar bör användas under det att man framkallar eller tillverkar fotopapper. Det är också viktigt med god ventilation och att man tvättar händerna med tvål efteråt.

 

Viktigt att läsa datasäkertesblad innan användning. PDF.

8510