Bonjet Black&White 290g - A2 25st. Ark
  • Bonjet Black&White 290g - A2 25st. Ark

Bonjet Black&White 290g - A2 25st. Ark

1 012,00 kr
Inkl. moms

BONJET BLACK & WHITE sätter standarden för Barytapapper med den senaste tekniken coating för en tåligare yta och högre svärta. Pappersytan har en lägre glansnivå som minskar störande reflexer men ger också en mer robust yta mot slitage, fingeravtryck och repor. Upplev dina svartvita bilder på ett helt nytt sätt, upplev nya BONJET BLACK & WHITE.

Kvantitet
i Lager

BONJET BLACK & WHITE är ett unikt konstpapper som utformats speciellt för att leverera bästa möjliga resultat för svartvita bilder. Målet har varit att inte bara matcha ledande traditionellt silverbaserat fiberpapper som Multigrade FB men att överträffa dessa. Ett högre Dmax, vilket möjliggör ökad kontrast med djup svärta och detaljåtergivning. 

 

Test - Bonjet Black & White

Svenska fotografernas förbund, test av Stefan Ohlsson. 

"På detta papper mätte jag upp ett D-Max på 2,55. Jämfört med ett vanligt RC-papper, som oftast ligger på ett D-Max på 2,0-2,2 har detta barytpapper alltså en betydligt djupare svärta. 

Nu är det inte bara viktigt att få en djup svärta. Genom den längre tonskalan kan man få en bättre separation i mellantonerna när ett papper har en djup svärta. Så den höga svärtan är något som bidrar till att ge svartvita bilder en bättre tonåtergivning.

Nu kunde jag inte heller låta bli att testa pappret för färgutskrifter. Då använde jag den profil som fanns på Bonjets hemsida. Och trots att pappret sägs vara optimerat för svartvitt fungerade det utmärkt för färg ocksåSammanfattningsvis, ett bra papper med utmärkt svärta och en vacker struktur.

Länk till test. 

BON9016793