BONJET

Grundades i Tyskland år 2005, Bonjet är varumärket för högkvalitativa, professionella inkjetmedier. Med många olika papper och övrigt material i sortimentet täcker man så gott som alla krav för professionella och semi-professionella behov.

Ett begränsat urval av följande papper finns i lager.
Prislista & lager

BONJET PHOTO SATIN PAPER 250G

Bonjet Photo Satin Paper är 3:e generationen av högkvalitativt RC-papper med mikroporös coating. En halvblank yta ger precis den rätta känslan som påminner om traditionellt fotopapper. Utskrifterna har hög skärpa och ett stort färgomfång, djup svärta, mycket kort torktid och vattentålig yta. Bonjet Photo Satin paper är ett mycket prisvärt papper som kan användas till alla motiv, färg som svartvitt.

BONJET PEARL 300G

BONJET Pearl är ett premium fotopapper som har tagits fram för att erbjuda bästa möjliga fotokvalitet, med Pearl sätter Bonjet normen för alla RC-fotopapper på marknaden för bläckstråleskrivare. Porträtt och bröllopsfoto, stilleben, konst natur och landskapsarbete mm. kommer till sin fördel med BONJET Pearl fotopapper. Den fina, något varma basen förbättrar hudtoner och ger ett behaglig intryck, den utmärkt skärpa och lysande färgåtergivning samt bred färgrymd ger utskriftsresultat av högsta kvalitet. Den silkeslena, strukturerade halvblanka ytan ger ett exklusivt och unikt utseende, den erbjuder också en förbättrad robusthet mot repor, fingeravtryck och undviker reflektion.

BONJET BLACK&WHITE 290G

Ett unikt konstpapper som utformats speciellt för att leverera bästa möjliga resultat för svartvita bilder. Målet har varit att inte bara matcha ledande traditionellt silverbaserat Fiberpapper men att överträffa dessa. Även om papperskänslan och bildtonen är väldigt nära Ilford Multigrade FB. Bonjet BLACK&WHITE har ett högre Dmax, vilket möjliggör ökad kontrast och detaljåtergivning. Pappersytan en en lägre glansnivå som förhindrar störande reflexer men ger också en mer robust yta mot slitage, fingeravtryck och repor. Naturligtvis är detta en fördel inte bara vid hantering och montering av utskrifter utan även när bilder skickas in för tävlingar och liknande tillfällen.

BONJET MATT ETCHING 290G

Bonjet Matt Etching är ett högkvalitativt konstpapper. Den fina strukturen i detta Fourdrinier papper ger liv och karaktär åt bilderna. Bonjet Matt Etching har en fin ljus nyans men åt den varma sidan och passar därför både för hudtoner i porträtt till naturbilder. Lämpliga områden för MATT ETCHING är konstreproduktioner, portfölj- och utställningsarbeten, men också porträtt och bröllopsbilder ger en exklusiv känsla när de skrivs ut på MATT ETCHING. Pappret visar en något grängad yta. Papperet har en hel del volym och känns därför väldigt mjukt och behagligt. Påminner om Hahnemühle’s German Etching.

BONJET ARTIST GLOSSY CANVAS 390G

Bonjet Artist Glossy Canvas är en blank premium canvasduk för fotografiska tillämpningar. Den syrafria, arkivbeständiga väven är en polyester / bomull komposit och erbjuder en hög enhetlighet och jämnhet samt god töjning och flexibilitet vid montering. Canvasen har en aningen varm färgton i basen och en top-end coating i flera lager med den senaste tekniken, som har utvecklats speciellt för blanka fina konstmedia och kan hittas på annat BONJET konsttryckpapper med en liknande design, därför ger ARTIST GLOSSY CANVAS en enastående bildkvalitet med en djup svärta utan att förlora de finaste detaljer och skärpa. Vidare är beläggningen mycket flexibelt och går inte sönder vid skarpa kanter vid montering på kilram. ARTIST GLOSSY CANVAS är syrafritt och utan optiskt vitmedel och är första valet för konstnärliga utskrifter, avancerade fotografier och reproduktioner för utställningar.

BONJET GLOSSY ROLL-UP FILM

Bonjet Glossy roll-up film har en högblank yta med polyesterbas ger en tålig roll-up men som också ger utskrifter med hög skärpa, stor färgrymd ,färgmättnad, hög kontrast och gör det möjligt att skapa exklusiva roll-uper som påminner om legendariska Cibachrome bilder. Ett lager aluminiumlager blockerar ljus, baksidan är matt vit.

BONJET SATIN BACKLIT FILM

Bonjet Satin Backlit Film är en semitransparent film tillverkad i en tålig polyesterbas. Användningsområde är främst ljuslådor eller på annat sätt bakgrundsbelysning. Bonjet Satin Backlit Film har en semi-glossy yta, stort färgomfång, hög kontrast och bra svärta. Passar för skrivare med pigmentbläck, ex. Canon, Epson och HP Vivera.